De boekhouder versus het payrollbedrijf

De boekhouder versus het payrollbedrijf

Kiest u voor een payrollbedrijf of een boekhouder?

Veel ondernemers denken dat ze geen profijt zullen hebben bij het inschakelen van een payrollbedrijf. Ze beschikken immers al over een boekhouder. Toch komen er regelmatig berichten naar voren, zowel in het nieuws als op netwerkbijeenkomsten, dat payrollen toch echt verbijsterend veel voordelen blijkt te bieden. Daarom hebben wij ons eens goed verdiept in payrolling. Wat doet een boekhouder precies? Wanneer biedt een payrollbureau uitkomst? En is een payrollbureau sowieso wel één-op-één te vergelijken met een boekhouder? Lees meer over boekhouden en payrollen in dit blog.

Ontdek wat een boekhouder zoal doet

Een gemiddelde boekhouder draagt zorg over verschillende financiële zaken. Denk aan debiteuren, crediteuren, jaaropgaven en belastingaangiftes. Meestal gaat het als volgt: u houdt ergens uw gegevens bij of draagt deze over aan de boekhouder. Hij of zij maakt er vervolgens een correcte berekening of een helder overzicht van. Naast deze niet-personele zaken, kan een boekhouder ook ingeschakeld worden voor de loonadministratie en de personeelsadministratie. Let wel, deze zaken beschouwt een boekhouder als ‘extra’ werkzaamheden. Het is niet zijn of haar core business. Het gaat daarom meestal ook puur om het verwerken van gegevens. Complexere zaken zoals het regelen van een verzuimverzekering, het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, het afstemmen van een contract met de Arbodienst en het opstellen van een gedegen pensioen, moet u als ondernemer nog steeds zelf verzorgen.

Dit kunt u allemaal uitbesteden aan een payrollbureau

Bovenstaande zaken kan een payrollbureau wel allemaal voor u verzorgen. Maar daar houdt de vergelijking tegelijkertijd wel zo’n beetje op. Een payrollbedrijf verwerkt namelijk niet alleen de loonbetaling, een payrollbedrijf verzórgt de loonbetaling. Als u een payrollbureau inschakelt, dan wijst u dit bureau aan als de juridisch werkgever van uw medewerkers. Dit betekent dat uw krachten voortaan betaald zullen worden door het payrollbedrijf. Werken uw medewerkers niet? Dan hoeft u het payrollbedrijf ook niet te betalen. Een boekhouder werkt niet op die manier. Die biedt geen verzekeringen aan, die neemt uw werknemers niet in dienst en die maakt geen afspraken met bedrijfsartsen of verzekeraars aangaande eventuele arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Tegelijkertijd zal een boekhouder wel altijd betaald willen worden. Of uw medewerkers nou wel of niet werken..

Is het tijd afscheid te nemen van de boekhouder?

Betekent dit dat er afscheid genomen kan worden van de boekhouder? Nee hoor. Als u tevreden bent over uw boekhouder wat betreft het verwerken van uw algemene financiële zaken, dan is het erg verstandig deze specialist daarvoor in te blijven schakelen. Wij raden u alleen wel aan even een kritische vergelijking te maken op het gebied van uw loon- en personeelsadministratie. Het kan u namelijk een hoop energie, kosten en tijd schelen deze werkzaamheden uit te besteden aan een payrollbedrijf!