Realiseert of bestrijdt een accountant fraude?

Realiseert of bestrijdt een accountant fraude?

Ontdek de waarheid achter de accountant

Accountants worden vaak gelinkt aan fraude in boekhouding. Maar wat is nou precies de waarheid hierachter? Veroorzaken of bestrijden accountants fraude juist? Wij zochten het uit bij een accountant in Heythuysen. Uiteraard hebben we niet direct gevraagd of deze accountant aan frauduleuze praktijken deed. We schakelden deze specialist in voor enkele diensten, zodat we met eigen ogen konden ontdekken aan welke kant hij stond. Wilde hij voor ons wel wat illegale trucjes uithalen, zodat wij extra geld over zouden houden? Merkte hij onze eigen ‘creatieve boekhouding’ op? Of zette hij alles op alles om fraude te voorkomen? Lees in dit blog onze ervaringen met de accountant uit Heythuysen.

Elke accountant draagt een maatschappelijke verantwoordelijkheid

Waar we meteen achter kwamen, is dat alle openbare accountants een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen ten aanzien van fraudepreventie en -bestrijding. Kortom, merken zij op dat een cliënt zaken heeft verbloemd, verzwegen of verdoezeld? Dan dienen zij (in overeenstemming met de betreffende Standaarden voor de veel voorkomende opdrachten) Standaard 240 te volgen en hier een melding van te maken. Alleen al bij een vermoeden van fraude geldt deze meldingsplicht. De accountant in Heythuysen volgt deze procedure ook perfect. Voor ons onderzoekje hadden we een fictieve boekhouding gerealiseerd, waarin we het een en ander hadden witgewassen. Dit viel de accountant direct op. Ons eerste bewijs was binnen: deze accountant bestrijdt fraude!

Richt een accountant soms zelf fraude aan?

Iedere ondernemer en particulier wil natuurlijk zoveel mogelijk geld ontvangen en zo min mogelijk af hoeven dragen aan de Belastingdienst of andere partijen. Een accountant kan hierbij helpen. Soms wordt zelfs gedacht dat een accountant niet geheel correcte trucjes uithaalt, zodat de cliënt meer geld overhoudt. Ook dit hebben we getest. We vroegen onze accountant op correcte wijze of hij er ‘op creatieve wijze’ voor kon zorgen dat we minder geld af hoefden te staan. De accountant in Heythuysen begon te lachen. Hij maakte ons duidelijk dat hij volgens de correcte wegen er zeker voor kan zorgen dat we wat geld overhouden. Maar wel met nadruk op ‘volgens de correcte wegen’. Kortom, accountant zijn is een eerlijk en betrouwbaar beroep. Wij hadden ons tweede bewijs binnen: een accountant realiseert geen fraude!

Schakel een accountant in Heythuysen in

Ben jij nog op zoek naar een accountant in Heythuysen? Weet dan dat deze specialist eerlijk, correct en maatschappelijk verantwoord werkt. Voor frauduleuze praktijken moet je toch echt bij iemand anders zijn. De accountant in Heythuysen doet namelijk niet aan fraude!