Voordeel van payroll bij zieke werknemers

Voordeel van payroll bij zieke werknemers

De kosten van zieke werknemers

Als werkgever doet u er alles aan om ziekte bij uw werknemers te voorkomen. U wilt natuurlijk ook het beste voor uw collega’s. Toch kan het zo zijn dat een van uw medewerkers voor een langere periode ziek thuis is. Dan loopt het werk achter, moet u wellicht vervanging zoeken en moet u bovendien ook nog door blijven betalen. Wij gingen daarom voor u op zoek naar een manier waarop u de kosten van zieke werknemers weg zou kunnen nemen. Die manier hebben wij gevonden: payroll. In dit blog leest u alles over de mogelijkheden die payroll te bieden heeft bij ziekte van uw personeel.

Voorkom zelf doorbetalen werknemers met payroll

Wanneer een van uw medewerkers ziek is, hoort u die wel gewoon door te betalen. Heeft u deze werknemer echter in dienst via payroll? Dan hoeft u dat zelf niet te betalen, maar wordt dit geregeld via het payrollbureau. Wanneer u de handen ineen slaat met een payrollbedrijf, worden zij de juridische werkgever. Dit betekent dat de verplichtingen, risico’s en taken wat betreft de werknemers bij hun zullen vallen. Zij zullen dus ook de medewerker doorbetalen. Het enige dat u hoeft te doen is op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker die de taken (tijdelijk) over kan nemen, waardoor u niet achter gaat lopen.

Payrolling en zieke werknemers

Natuurlijk is het kostenplaatje niet het enige wat voor u belangrijk is wanneer een van uw medewerkers ziek thuis zit. U wilt ook dat hij of zij zich snel weer beter voelt. Het payrollbedrijf zal dan ook goed in de gaten houden hoe het met de zieke medewerker gaat. Hierbij kunt u denken aan een wekelijks contactmoment of een bezoek thuis. Samen wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de medewerker weer snel op zal knappen. Zijn er mensen binnen uw personeel die regelmatig ziek zijn? Dan kan het dus een groot voordeel zijn om uw personeel uit te laten betalen via payroll. Niet alleen omdat u dan zelf niet door hoeft te betalen, maar ook omdat u weet dat uw medewerkers goed begeleid zullen worden tijdens hun ziekte.

Vind uw ideale payrollbedrijf

Ten slotte zorgt een goed payrollbedrijf er altijd voor dat u bij hen terecht kunt voor personeelsgerelateerde vraagstukken. Neem eens contact op met een specialist op het gebied van payroll, en vraag naar de mogelijkheden. Met payroll weet u zeker dat uw medewerkers de (financiële) steun krijgen waar zij recht op hebben!